Digitaal Prijskaartje > De infrastructuur

 
 

De infrastructuur

Het Qdisplay Pricer systeem importeert uit uw bedrijfsautomatisering de gegevens die u op uw digitale prijslabels wenst. Het enige dat u hoeft te doen is een uniek artikelnummer koppelen aan een uniek display-nummer. De door u gewenste informatie wordt via een infrarood zender overgestuurd en het display toont de gegevens. Zo simpel is het!

Het Qdisplay Pricer systeem bestaat uit een viertal componenten, die in een netwerk samenwerken. De Quick-Pricer software, de Pricer server, de Pricer transceiver en de Pricer ESL displays.

De Quick-Pricer Software
Vanuit uw eigen artikelen bestand moet een conversie gemaakt worden naar de Quick-Pricer software. Uw artikelen bestand is op deze manier in te lezen in de Quick-Pricer software. De Quick-Pricer Software gebruikt u om labels te koppelen en te ontkoppelen aan de individuele artikelen uit uw artikel bestand. Zodoende weet het Quick-Pricer systeem welke informatie naar welk label gestuurd dient te worden. Elk label heeft een unieke code, elk artikel ook. Zaak is het om in de Quick-Pricer software het een aan het ander te hangen.

In de software kunt u ook zien of alle prijsupdates die u uitvoert ook daadwerkelijk in de winkel hebben plaatsgevonden. Dit is mogelijk vanwege het unieke twee weg communicatie systeem van alle ESL labels van Pricer. Nadat een prijs veranderd is, stuurt elk label een bevestiging retour. Komt er geen bevestiging, dan weet u precies welk label niet geupdate is en kunt u gericht een probleem oplossen. De software draait op een normale PC in uw netwerk.

Met de Quick-Pricer software kunt u zelf de layout ontwerpen en aanpassen van uw eigen labels. Daarnaast is het mogelijk om meerdere producten aan een label te koppelen en prijslijstjes te maken; een unieke mogelijkheid van onze software.

Het Base station
Het Base station is een soort router die in het netwerk van uw organisatie hangt. De Pricer software stuurt via dit station de gegevens door naar alle zender ontvangers in de winkelruimte. Het Base station verzorgt ook de voeding van de zenders via dezelfde UTP kabel als waar de data door gestuurd wordt. De Pricer Base stations zijn er in twee uitvoeringen, een grote de E32 voor maximaal 32 zenders en een kleine de E3 voor maximaal 3 zenders. Elke zender/ontvanger  dekt een ruimte af tussen de 100-140m2 om een probleemloze dekking mogelijk te maken.

E3 base station en E32 base station

De Pricer Transceivers

De Transceivers zijn de zender/ontvangers in het Pricer systeem. De apparaten zenden en ontvangen data via diffuus Infra Rood licht. Dit moet beslist niet verward worden met de infrarood signalen die de afstandbediening van de TV verstuurt. Er wordt gebruik gemaakt van een militair protocol waarin op een versleutelde manier dmv diffuus infra rood licht data verstuurd wordt. Deze state of the art data communicatie heeft vele voordelen: 

-Geen storing veroorzaakt door electromagnetische pulsen
-Geen storing door DSM signale of 3G, 4G internet frequenties
-Geen interactie met WIFI netwerken in de buurt
-Geen bouncing van data waardoor black spots onstaan met RF verzending van data
-Probleemloze communicatie door glazen vitrines, koelvitrines
-Infra rood maakt tweeweg communicatie mogelijk met een minimum aan stroomverbruik

Video over de wereld van Infra Rood

De transceivers worden aan het plafond bevestigd en via een netwerkkabel verbinding gekoppeld aan het Basestation.  Infrarood maakt tweeweg communicatie mogelijk. 

 

Digitaalprijskaartje.nl