Digitale beprijzing

In de dynamische omgeving van de moderne retail veranderen prijzen aan de lopende band. Meegaan met online aanbieders is een must. Handmatige aanpassing van prijs- en productinformatie is niet bij te houden, arbeidsintensief en beslist niet foutloos.

Digitale prijskaartjes zijn een voor de Benelux nieuwe ontwikkeling op retail gebied. In plaats van de papieren uitgeprinte prijskaartjes in winkels is er een efficiŽnter systeem op de markt in de vorm van prijs informatie op een klein digitaal prijskaartje dat draadloos wordt aangestuurd vanuit uw eigen artikelen bestand. U wijzigt alle informatie op afstand, vanuit uw eigen systeem. Verandert u de prijs in uw kassa of ERP systeem, dan verandert automatisch de prijs van het artikel mee.


Deze techniek noemen we ESL en dat staat voor Electronic Shelf Label; een digitaal prijskaartje. Fabrikant Pricer uit Zweden heeft meer dan 20  jaar ervaring in de technologie van de digitale prijskaartjes. Het uitgebreide assortiment, de lay-out en de unieke techniek voor het aansturen van de draadloze digitale prijskaartjes, zorgen ervoor dat Pricer wereldwijd marktleider is op het gebied van Electronic Shelf Labeling. Qdisplay is geautoriseerd Pricer partner en levert de ESL systemen in de Benelux.


Digitale prijskaartjes zijn draadloos en worden aangestuurd vanuit een zender/ontvanger die op haar beurt gekoppeld is aan de Pricer Server. De server haalt haar gegevens uit het artikelbestand. Bij het wijzigen van prijzen of andere gegevens, veranderen automatisch de gegevens op de displays in de winkel. Uniek van de digitale prijskaartjes van Pricer is dat de communicatie tweeweg verkeer is. De prijzen worden aangepast en het kaartje zendt terug dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is.